\require{AMSmath} Gecombineerde functie Hallo WisfaqIk zou graag enige uitleg ontvangen tav een functie f(x), die gedefinieerd is door twee functies bv:ex voor x kleiner dan 0 enx2 voor x groter of gelijk 0Ik begrijp de notatie van een combinatie van functies nietBij voorbaat dank voor de te nemen moeite. Joep Ouder - zondag 30 oktober 2016 Antwoord $f(x) = \left\{ \begin{array}{l}{e^x}\,\,als\,\,x < 0\\{x^2}\,\,als\,\,x \ge 0\end{array} \right.$Dat betekent dat afhankelijk van de waarde van $x$ de functiewaarde bepaald wordt door $f(x)=e^x$ als $x\lt0$ dan wel door $f(x)=x^2$ als $x\ge0$. Dat ziet er als grafiek dan zo uit:Helpt dat? WvR zondag 30 oktober 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo WisfaqIk zou graag enige uitleg ontvangen tav een functie f(x), die gedefinieerd is door twee functies bv:ex voor x kleiner dan 0 enx2 voor x groter of gelijk 0Ik begrijp de notatie van een combinatie van functies nietBij voorbaat dank voor de te nemen moeite. Joep Ouder - zondag 30 oktober 2016
Joep Ouder - zondag 30 oktober 2016
$f(x) = \left\{ \begin{array}{l}{e^x}\,\,als\,\,x < 0\\{x^2}\,\,als\,\,x \ge 0\end{array} \right.$Dat betekent dat afhankelijk van de waarde van $x$ de functiewaarde bepaald wordt door $f(x)=e^x$ als $x\lt0$ dan wel door $f(x)=x^2$ als $x\ge0$. Dat ziet er als grafiek dan zo uit:Helpt dat? WvR zondag 30 oktober 2016
WvR zondag 30 oktober 2016
©2001-2024 WisFaq