Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele verbanden

Bij de groei van het aantal inwoners van een stad hoort het model N= 65000/ 1+ 2,5 x 0,92t
N is inwoners en t=0 op 1 januari 1950

Hoeveel inwoners zijn er bijgekomen tussen 1 januari 1950 en 1 januari 1960? En hoeveel tussen 1-1-1960 en 1-1-1970?

Hoe moet je dit uitrekenen want ik kom bij 1950 helemaal niet uit op N= 18571...

Dilara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 oktober 2016

Antwoord

Wel opletten, er staat
$$
\frac{65000}{1+2{,}5\times0{,}92^t}
$$als je $t=0$ invult krijg je $65000/3{,}5$ en dat is iets afgerond $18571$.
Vermoedelijk hoort 1960 bij $t=10$ en 1970 bij $t=20$ (tijd in jaren).

kphart
zaterdag 29 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq