\require{AMSmath} Verloop functies Beste, ik moet de relatieve minima en maxima zoeken van deze functie h(x)=x+sin2x ik weet hoe ik dit moet doen, maar ik kan de nulpunten van de afgeleiden niet vinden... Kunnen jullie me hierbij helpen? M.v.g. Rachel 3de graad ASO - woensdag 26 oktober 2016 Antwoord h'(x) = 1 + 2cos(2x) en nulstellen betekent dat je de vergelijking cos(2x) = -1/2 moet oplossen. cos(2x) = cos(2pi/3) geeft 2x = 2pi/3 + k.2pi of 2x = -2pi/3 + k.2pi en verder kun je het dan vast zelf voltooien. MBL woensdag 26 oktober 2016 Re: Verloop functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, ik moet de relatieve minima en maxima zoeken van deze functie h(x)=x+sin2x ik weet hoe ik dit moet doen, maar ik kan de nulpunten van de afgeleiden niet vinden... Kunnen jullie me hierbij helpen? M.v.g. Rachel 3de graad ASO - woensdag 26 oktober 2016
Rachel 3de graad ASO - woensdag 26 oktober 2016
h'(x) = 1 + 2cos(2x) en nulstellen betekent dat je de vergelijking cos(2x) = -1/2 moet oplossen. cos(2x) = cos(2pi/3) geeft 2x = 2pi/3 + k.2pi of 2x = -2pi/3 + k.2pi en verder kun je het dan vast zelf voltooien. MBL woensdag 26 oktober 2016
MBL woensdag 26 oktober 2016
©2001-2024 WisFaq