Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenregels machten en logaritmen

Hoi,

1. Hoe kom je van 32x+2 naar 9x+1 ik snap niet waarom de 2x ook verandert want je neemt toch maar 1 keer de wortel.

2. Wat is de algemene rekenregel voor:
23x + 23x = 23x+1

3. Wat zijn de algemene rekenregels voor grondtallenx ?

Alvast bedankt.

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 oktober 2016

Antwoord

Rekenregels voor machten eens bekijken

ga.b=(ga)b

Dus 32x+2=32.(x+1)=(32)(x+1)=9(x+1)

En 23x+23x=2·23x=21·23x=23x+1

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 22 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq