Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele verbanden

Bereken de verdubbelingstijd in maanden bij een exponentiele toename van 10 jaar.

Ik kom uit bij IST geeft x= 7,27 dus 7 maanden en 8 dagen maar in het antwoordenboek staat (7,27x12 = 87 maanden). Ik snap niet hoe het op dit antwoord kan komen...

Dilara
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 oktober 2016

Antwoord

Hallo Dilara,

Je vraag is niet compleet: wat bedoel je precies met een exponentiële toename van 10 jaar?

Toch kan ik wel raden waar de fout zit. Je moet goed bedenken in welke eenheid van tijd je rekent. Zo te zien heb je gegevens in jaren ingevuld, dan is de uitkomst ook in jaren. Ofwel: x=7,27 jaar en niet 7,27 maanden.

Je moet die 7,27 jaar nog wel omrekenen naar maanden. Eén jaar bevat 12 maanden, dus 7,27 jaar bevat 7,27x12 = 87,24 maanden. Afgerond op hele maanden is dit 87 maanden.

Is dit het antwoord op jouw vraag? Zo niet, geef dan even precies door wat de oorspronkelijke vraag is.

GHvD
vrijdag 21 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq