Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel integreren

Hoe integreer je T(x)=2(1-1000-x) ?

Ik ken wel de regel: ax = ax : ln a, maar hoe werkt dat als er een - voor de x staat?

Jannek
Student universiteit - donderdag 20 oktober 2016

Antwoord

Substitutieregel (omgekeerde kettingregel):
$$
\int 1000^{-x}\mathrm{d}x = \int1000^{-x}\cdot-\mathrm{d}(-x) = -\int100^u\mathrm{d}u
$$
nu naar $u$ primitiveren en dan weer $u=-x$ invullen.

kphart
donderdag 20 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq