\require{AMSmath} Wortels delen Zou iemand mij deze twee sommen uit kunnen uitwerken?3√1/4 en 3√3/25 dylan Student hbo - woensdag 19 oktober 2016 Antwoord Het is in 't algemeen niet gebruikelijk om breuken onder het wortelteken te laten staan. Bij het eerste voorbeeld krijg je dan zoiets:$\eqalign{\root 3 \of {\frac{1}{4}} = \root 3 \of {\frac{2}{8}} = \frac{{\root 3 \of 2 }}{{\root 3 \of 8 }} = \frac{{\root 3 \of 2 }}{2} = \frac{1}{2}\root 3 \of 2}$Bij 't tweede voorbeeld kan je dat zo doen:$\eqalign{\root 3 \of {\frac{3}{{25}}} = \root 3 \of {\frac{{15}}{{125}}} = \frac{{\root 3 \of {15} }}{5} = \frac{1}{5}\root 3 \of {15}}$Handig? Helpt dat? WvR woensdag 19 oktober 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Zou iemand mij deze twee sommen uit kunnen uitwerken?3√1/4 en 3√3/25 dylan Student hbo - woensdag 19 oktober 2016
dylan Student hbo - woensdag 19 oktober 2016
Het is in 't algemeen niet gebruikelijk om breuken onder het wortelteken te laten staan. Bij het eerste voorbeeld krijg je dan zoiets:$\eqalign{\root 3 \of {\frac{1}{4}} = \root 3 \of {\frac{2}{8}} = \frac{{\root 3 \of 2 }}{{\root 3 \of 8 }} = \frac{{\root 3 \of 2 }}{2} = \frac{1}{2}\root 3 \of 2}$Bij 't tweede voorbeeld kan je dat zo doen:$\eqalign{\root 3 \of {\frac{3}{{25}}} = \root 3 \of {\frac{{15}}{{125}}} = \frac{{\root 3 \of {15} }}{5} = \frac{1}{5}\root 3 \of {15}}$Handig? Helpt dat? WvR woensdag 19 oktober 2016
WvR woensdag 19 oktober 2016
©2001-2024 WisFaq