Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 83008 

Re: Winstmaximalisatie

Hoi Gilbert,

Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp het. Echter 1 ding mis ik nog: de prijs? want je hebt de prijs nodig om de hoeveelheid te bereken d.m.v. die formule. Het enige gegeven over de prijs is dat die constant is en groter dan 3.

robert
Student universiteit - zondag 9 oktober 2016

Antwoord

Hallo Robert,

De formule geeft het verband tussen enerzijds de prijs en anderzijds de hoeveelheid waarbij de winst maximaal is bij die prijs. Ofwel: bij elke gegeven prijs is er weer een andere hoeveelheid waarbij de winst maximaal wordt.

Enkele voorbeelden:
bij p=8 vinden we: q=0,5·8 - 2 = 2 (dat had je zelf ook gevonden)
bij p=10 vinden we: q=0,5·10 - 2 = 3
enz.

GHvD
zondag 9 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq