\require{AMSmath} Domein en bereik heey, ik heb een vraagje over het bepalen van het domein.Hoe bepaal ik het domein van: y=√ln x2-24/x-4de vierkantswortel is over allesik hoop dat het duidelijk is want het is de eerste keer dat ik gebruik maak van deze website, alvast erg bedankt :).Domein en bereik bas Student universiteit België - donderdag 6 oktober 2016 Antwoord Hallo Bas, Ik vermoed dat je wat haakjes bent vergeten. Ik ga ervan uit dat je bedoelt: In in-line notatie krijg je dan: y = √(ln((x2-24)/(x-4))) Het is een beetje behelpen ... Bedenk dat ln(p) alleen bestaat wanneer p$>$0, dus zeker moet gelden: (x2-24)/(x-4)$>$0 Verder moet onder het wortelteken een waarde groter of gelijk aan nul staan, dus: ln((x2-24)/(x-4))$\ge$0 Dit is het geval wanneer (x2-24)/(x-4)$\ge$1 Wanneer we deze eisen combineren, dan vinden we: (x2-24)/(x-4)$\ge$1 Deze ongelijkheid lijkt me wel op te lossen. Lukt het hiermee? GHvD donderdag 6 oktober 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
heey, ik heb een vraagje over het bepalen van het domein.Hoe bepaal ik het domein van: y=√ln x2-24/x-4de vierkantswortel is over allesik hoop dat het duidelijk is want het is de eerste keer dat ik gebruik maak van deze website, alvast erg bedankt :).Domein en bereik bas Student universiteit België - donderdag 6 oktober 2016
bas Student universiteit België - donderdag 6 oktober 2016
Hallo Bas, Ik vermoed dat je wat haakjes bent vergeten. Ik ga ervan uit dat je bedoelt: In in-line notatie krijg je dan: y = √(ln((x2-24)/(x-4))) Het is een beetje behelpen ... Bedenk dat ln(p) alleen bestaat wanneer p$>$0, dus zeker moet gelden: (x2-24)/(x-4)$>$0 Verder moet onder het wortelteken een waarde groter of gelijk aan nul staan, dus: ln((x2-24)/(x-4))$\ge$0 Dit is het geval wanneer (x2-24)/(x-4)$\ge$1 Wanneer we deze eisen combineren, dan vinden we: (x2-24)/(x-4)$\ge$1 Deze ongelijkheid lijkt me wel op te lossen. Lukt het hiermee? GHvD donderdag 6 oktober 2016
GHvD donderdag 6 oktober 2016
©2001-2024 WisFaq