Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule

Wim reist regelmatig met de trein van Zwolle naar Amersfoort. Hij heeft een voordeelkaart voor 50 euro. Voor een retourtje betaalt Wim dan 15 euro. Hij berekent zijn kosten met de formule k = 15a + 50
Hierbij is k de kosten in euro’s en a het aantal reizen.

1. Bereken de kosten bij zeven reizen
2. Leg uit waarom het niet zinvol is a = 31/4 in de formule in te vullen.
3. Tabel:
a: 0/1/2/3/4/5/6/7/8/9/10
k: ./..../.../.../..../..../.../..../

Alvast bedankt want ik heb over 2 dagen een proefwerk en geen les meer dus kan ik het niet meer aan mijn docent vragen.
Met vriendelijke groet

Eldric
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 4 oktober 2016

Antwoord

Hallo Eldric,

1.
De letter a in je formule geeft het aantal reizen aan. Voor zeven reizen vul je dus 7 in op de plaats van a:

k = 15x7 + 50

De uitkomst k zijn de kosten die horen bij 7 reizen.

2.
a is het aantal reizen. Heb jij wel eens 31/4 reis gemaakt?

3.
Dit gaat op dezelfde manier als vraag 1: je berekent de kosten bij 0 reizen, bij 1 reis, 2 reizen enz. De berekende kosten vul je in de tabel in.

GHvD
dinsdag 4 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq