Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantal verkochte lunches

A = 2500 - 3000x + 3500y
B = 5000 + 2500x - 5000y

A = aantal verkochte exotische lunches per maand
B = aantal verkochte hollandse lunches per maand

Totale kosten: die de beheerder maakt zijn 2,- voor exotische lunch en 1,- voor een Hollandse lunch.

De beheerder wil weten hoe groot de winst is als een exotisch lunch voor 3,25 en een hollandse lunch voor 2,25 verkocht wordt.

Vraag:
Bereken in deze situatie de winst per maand op exotische lunches en de winst per maand op hollandse lunches.

Jumi
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 oktober 2016

Antwoord

Je vraag is niet helemaal duidelijk: wat stellen x en y voor?
Verder is het niet de bedoeling dat je 'zomaar' een vraag instuurt in de hoop dat wij deze voor je oplossen, zie de spelregels.

Geef dus aan wat x en y zijn, en laat iets meer zien van wat je zelf hebt geprobeerd of waarop je vastloopt, dan helpen we je verder.

GHvD
zaterdag 1 oktober 2016

©2001-2024 WisFaq