Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten

Hallo

Kan u mij helpen met de volgende vraag:
Schrijf de volgende uitdrukking zo eenvoudig mogelijk, rekening houdend met de bijgevoegde voorwaarde:
(x-5)^(1/2) als x $\le$5

Bedankt!

Feline
3de graad ASO - maandag 12 september 2016

Antwoord

Er staat √(x - 5) en dat alleen al vereist dat x$\ge$5.
Omdat ook gezegd wordt dat x$\le$5 is, is alleen x = 5 mogelijk.
Vul daarom x = 5 in en kijk wat er uitkomt.

MBL
maandag 12 september 2016

©2001-2024 WisFaq