Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toevalsveranderlijke met binomiale verdeling

Hallo

Bij de volgende vraag weet ik totaal niet hoe er aan te beginnen:

Een toevalsveranderlijke volgt een binomiale verdeling met verwachtingswaarde 6 en standaardafwijking 2. Bepaal P(X=7).

Feline
3de graad ASO - vrijdag 9 september 2016

Antwoord

Je moet dus $n$ en $p$ zien te vinden en daarmee de kans bepalen. Er geldt dus $np=6$ en $np(1-p)=4$ (de variantie is namelijk $2^2=4$).
Dat moet lukken, toch?

Zie Wikipedia: binomiale verdeling

kphart
vrijdag 9 september 2016

©2001-2024 WisFaq