\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82565 Re: Sinus en cosinus oplossen Hallo WisfaqGegeven is arcsin(1/3)=aHiermee is sin(a)=1/3 en cos(a)=2/3 .2^.5Sin(2a) =sin(a+a)gaat ook goedHoe bereken je nu met een formule cos(0.5a)BVDgroet Joep Joep Ouder - maandag 5 september 2016 Antwoord De formule cos(2a) = 2cos2(a) - 1 is ook te schrijven als cos(a) = 2 cos2(1/2a) - 1 en daar je cos(a) kent, is cos(1/2a) te vinden. MBL dinsdag 6 september 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo WisfaqGegeven is arcsin(1/3)=aHiermee is sin(a)=1/3 en cos(a)=2/3 .2^.5Sin(2a) =sin(a+a)gaat ook goedHoe bereken je nu met een formule cos(0.5a)BVDgroet Joep Joep Ouder - maandag 5 september 2016
Joep Ouder - maandag 5 september 2016
De formule cos(2a) = 2cos2(a) - 1 is ook te schrijven als cos(a) = 2 cos2(1/2a) - 1 en daar je cos(a) kent, is cos(1/2a) te vinden. MBL dinsdag 6 september 2016
MBL dinsdag 6 september 2016
©2001-2024 WisFaq