Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules

Hallo

Gegeven is : sin a = 3/5 en cos b = 5/13
1) sin (a+b)=
2) cos (b-a)=

Ik weet niet hoe ik hieraan moet beginnen, de formules misschien gebruiken en zo invullen?

joana
3de graad ASO - woensdag 31 augustus 2016

Antwoord

Het stukje in je vraag achter de komma lijkt me een perfect idee!
Schets eens twee rechthoekige driehoeken. De eerste geef je de zijden 3, 4 en 5 en de tweede 5, 12 en 13. Natuurlijk ga je nu direct vragen waar ik die lengtes 4 en 12 vandaan haal! Wel, da's een kwestie van de stelling van Pythagoras gebruiken!
Als je in de kleinste driehoek de hoek a zó plaatst dat sin a = 3/5, dan zie je dat cos a = 4/5.
De tweede driehoek geeft op dezelfde manier de waarde van sin b prijs.
Daarna doe je wat je al aangaf: de formules gebruiken en daarin de gegeven en de gevonden getallen invullen.

MBL
woensdag 31 augustus 2016

 Re: Formules  

©2001-2024 WisFaq