Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bij benadering berekenen

Beste

ik moet voor een oefening log bij benadering berekenen, ik heb eigenlijk geen idee wat dit betekent..

Vraag: als gegeven is log 2 = 0,30 en log 3=0,48, bereken dan bij benadering:

1) log 0,2
2) log 6
3) log 5
4) log 9

ik heb geen idee hoe ik hieraan moet beginnen, een eerste zetje zou goed kunnen helpen

alvast bedankt

joana
3de graad ASO - woensdag 31 augustus 2016

Antwoord

Hallo Joana,

Bedenk:
0,2 = 2/10, dus log 0,2 = log (2/10)
6 = 2·3, dus ...
5 = 10/2, dus ...
9 = ...., dus ...

en pas de rekenregels weer toe! Slim, toch?

(Oh ja, je moet ook weten hoeveel log 10 is, maar dat weet je vast. Anders even in je rekenmachine stoppen, en denk goed na of je de uitkomst begrijpt).

GHvD
woensdag 31 augustus 2016

©2001-2024 WisFaq