\require{AMSmath} Methode oplossen naar x met twee onbekenden BesteIk heb gezien dat een vergelijking online opgelost kan worden maar dit maakt me niet veel wijzer. Ik zou graag de methode weten.De oefening waarmee ik vast zit is y=x2+2x+3Het antwoord is -1$\pm$√(y-2)Alvast bedankt! Gelato 3de graad ASO - dinsdag 23 augustus 2016 Antwoord Kwadraat afsplitsen:$$x^2+2x+3=(x+1)^2+2$$Dus je vergelijking wordt nu$$(x+1)^2=y-2$$Nu is het niet moeilijk meer, denk ik. kphart dinsdag 23 augustus 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk heb gezien dat een vergelijking online opgelost kan worden maar dit maakt me niet veel wijzer. Ik zou graag de methode weten.De oefening waarmee ik vast zit is y=x2+2x+3Het antwoord is -1$\pm$√(y-2)Alvast bedankt! Gelato 3de graad ASO - dinsdag 23 augustus 2016
Gelato 3de graad ASO - dinsdag 23 augustus 2016
Kwadraat afsplitsen:$$x^2+2x+3=(x+1)^2+2$$Dus je vergelijking wordt nu$$(x+1)^2=y-2$$Nu is het niet moeilijk meer, denk ik. kphart dinsdag 23 augustus 2016
kphart dinsdag 23 augustus 2016
©2001-2024 WisFaq