Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een functie met twee onafhankelijke variabelen x en t

Gegeven de functie: f(x,t)=z =sin2$\pi$(t-x)
Tbv de bepaling van de snijlijn in het x,t-vlak geldt,
dat z=0
De notatie van de snijlijn in dit vlak is dan :
sin2$\pi$(t-x)=0
Nu wordt in de uitwerking hiervan gesteld:(wat ik niet meer kan volgen)
2$\pi$(t-x)= kpi,hieruit volgt,dat (t-x)= k/2 (k is element van z) en waar is de 'sinus' gebleven?
Svp gaarne hulp mbt deze opgave
Groet Joep

Joep
Ouder - zaterdag 20 augustus 2016

Antwoord

Beste Joep,

De vergelijking wordt opgelost en daarvoor moet je weten waar de sinus gelijk wordt aan 0. Misschien heb je dat op een formularium staan en anders neem je er even de goniometrische cirkel bij.

De sinus wordt 0 wanneer de hoek (het argument) een veelvoud is van pi; dus:
$$\sin \alpha = 0 \iff \alpha = k\pi \quad (k \in \mathbb{Z})$$Pas dit toe, maar in jouw geval is $\alpha = 2\pi(t-x)$, dan verder oplossen.

mvg,
Tom

td
zaterdag 20 augustus 2016

©2001-2025 WisFaq