Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomium van Newton

Hoe kun je bewijzen/afleiden dat:
(p+q)3=p3+3p2q+3pq2+q3
Is er een site waarop dit bewijs te vinden is?

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 8 maart 2003

Antwoord

Hoi,

Je kan het toch gewoon uitrekenen?

(p+q)3
=(p+q)2·(p+q)
= (p2+2pq+q2)·(p+q)
= p3 + 2p2q + pq2 + p2q + 2pq2 + q3
= p3 + 3p2q+ 3pq2 + q3

Koen
zaterdag 8 maart 2003

©2001-2024 WisFaq