\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 454 Re: Differentieren met breuken en wortels Hoe zit het met bijvoorbeeld 1/(2x-1)3? Hoe moet ik dat aanpakken? job ko Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 augustus 2016 Antwoord Wat dacht je van: $\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{{{{\left( {2x - 1} \right)}^3}}} \cr & f(x) = {\left( {2x - 1} \right)^{ - 3}} \cr & f'(x) = - 3{\left( {2x - 1} \right)^{ - 4}} \cdot 2 \cr & f'(x) = - 6{\left( {2x - 1} \right)^{ - 4}} \cr & f'(x) = - \frac{6}{{{{(2x - 1)}^4}}} \cr} $ Helpt dat? WvR maandag 15 augustus 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe zit het met bijvoorbeeld 1/(2x-1)3? Hoe moet ik dat aanpakken? job ko Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 augustus 2016
job ko Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 15 augustus 2016
Wat dacht je van: $\eqalign{ & f(x) = \frac{1}{{{{\left( {2x - 1} \right)}^3}}} \cr & f(x) = {\left( {2x - 1} \right)^{ - 3}} \cr & f'(x) = - 3{\left( {2x - 1} \right)^{ - 4}} \cdot 2 \cr & f'(x) = - 6{\left( {2x - 1} \right)^{ - 4}} \cr & f'(x) = - \frac{6}{{{{(2x - 1)}^4}}} \cr} $ Helpt dat? WvR maandag 15 augustus 2016
WvR maandag 15 augustus 2016
©2001-2024 WisFaq