Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82618 

Re: Logaritme van complex getal

dank voor duidelijk antwoord

ln en log verschillen alleen met een constante factor

De reeks (i0 = i2(pi) = i4(pi) = ... = 0) zou alleen juist zijn als i = 0 wat uiteraard niet juist is; vandaar mijn vraag

vriendelijke groeten

Chris
Ouder - zondag 31 juli 2016

Antwoord

Dag Chris,

ln en log verschillen inderdaad alleen maar een constante factor. Maar zodra het om ln (natuurlijk logaritme) gaat, wordt het wel apart benoemd. Want de ln blijft toch een 'special kind' logaritme

Inderdaad, als

i0 = i2(pi) = i4(pi) = ... = 0

je uitgangspunt zou zijn, dan zou dat alleen correct zijn als i = 0.

Maar in het totaal plaatje is i geen variabele. i is het imaginaire getal wortel(-1).

Dus wetende dat i = wortel(-1), dan klopt die reeks inderdaad weer niet. Maar het ontstaan van die reeks (de logica achter die reeks) is foutief.

tb
zondag 31 juli 2016

©2001-2024 WisFaq