Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Ha allemaal,

Ik probeer de integraal te vinden van f(x) = xe^(-(x^2+x^4). Ik dacht als ik x^2 gelijkstel aan u, dan is du/dx = 2x. En dus dx = du/2x. Hierdoor kun je de x onder en boven wegstrepen. Maar ik weet niet hoe verder. Iemand die me verder helpen kan?

Groet!

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 28 juli 2016

Antwoord

Met u = x2 is u2 = x4.
Met deze substitutie gaat je integraal over in Int(1/2e-u-u^2du)
Dat oogt al iets eenvoudiger maar van de integraal van e^(-u2) is geen eenvoudige primitieve bekend. Het lijkt me dat je bezig bent te zoeken naar iets dat boven onze macht ligt.
Ik weet niet of er grenzen bij de integraal zijn gegeven. Zo ja, dan kun je de GR natuurlijk wel een benadering laten berekenen.

MBL
vrijdag 29 juli 2016

©2001-2024 WisFaq