Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82604 

Re: Limieten

Beste
Ik doe nog iets verkeerd.
Zou je f'(x) voor me kunnen uitwerken?
Wat ik doe is (√(x-3)-1)-(√(4-3)-1)/x-4
Hoe kom ik aan 1?
Mvg

David
Student Hoger Onderwijs België - zondag 24 juli 2016

Antwoord

Ik neem aan dat je weet hoe je wortelfuncties moet differentiëren. 't Is handig om dat met de standaardafgeleide van de wortelfunctie te doen. Vergeet dan de kettingregel niet...

$\eqalign{
& f(x) = \sqrt {x - 3} - 1 \cr
& f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt {x - 3} }} \cdot 1 \cr
& f'(x) = \frac{1}{{2\sqrt {x - 3} }} \cr} $

O dat was 'm al...:-)

$g'(x)=1$

TIP: als je de regel van l'Hopital wilt gebruiken is het wel noodzakelijk dat je kan differientiëren. Op deze pagina staat wel een soort van samenvatting, maar om het goed te leren is er meer nodig. Denk aan school, boek, leraar, papier, potlood, gum (heel veel gum), sommen maken, nog meer sommen maken, oefenen, oefenen, oefenen...

WvR
zondag 24 juli 2016

©2001-2024 WisFaq