\require{AMSmath} Limieten BesteIk heb het volgende gegeven:lim(√(x-3)-1)/(x-4)$x\to4$...en na l'Hospital krijg ik:lim 1/(2√(x-3))$x\to4$Kun je me uitleggen hoe je daaraan komt?Dank u bij voorbaat David Student Hoger Onderwijs België - zondag 24 juli 2016 Antwoord Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to c} \frac{{f(x)}}{{g(x)}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to c} \frac{{f'(x)}}{{g'(x)}} \cr & f(x) = \sqrt {x - 3} - 1 \cr & g(x) = x - 4 \cr} $Bereken $f'$ en $g'$ en dan ben je er. Zie Wikipedia | Regel van l'Hôpital WvR zondag 24 juli 2016 Re: Limieten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk heb het volgende gegeven:lim(√(x-3)-1)/(x-4)$x\to4$...en na l'Hospital krijg ik:lim 1/(2√(x-3))$x\to4$Kun je me uitleggen hoe je daaraan komt?Dank u bij voorbaat David Student Hoger Onderwijs België - zondag 24 juli 2016
David Student Hoger Onderwijs België - zondag 24 juli 2016
Er geldt:$\eqalign{ & \mathop {\lim }\limits_{x \to c} \frac{{f(x)}}{{g(x)}} = \mathop {\lim }\limits_{x \to c} \frac{{f'(x)}}{{g'(x)}} \cr & f(x) = \sqrt {x - 3} - 1 \cr & g(x) = x - 4 \cr} $Bereken $f'$ en $g'$ en dan ben je er. Zie Wikipedia | Regel van l'Hôpital WvR zondag 24 juli 2016
Zie Wikipedia | Regel van l'Hôpital
WvR zondag 24 juli 2016
©2001-2024 WisFaq