\require{AMSmath} Vereenvoudigen Beste Wisfaq,Zouden jullie mij stap voor stap kunnen helpen met het vereenvoudigen van de volgende vergelijking:√((x-3)2+(y-1)2) = √((x-1)2 + (y-5)2)Het antwoord moet zijn 2y-x=4Alvast bedankt!Algebra Bryan Student universiteit - woensdag 13 juli 2016 Antwoord Links en rechts kwadrateren, haakjes wegwerken, herleiden en klaar...$\eqalign{ & \sqrt {(x - 3){}^2 + {{(y - 1)}^2}} = \sqrt {(x - 1){}^2 + {{(y - 5)}^2}} \cr & (x - 3){}^2 + {(y - 1)^2} = (x - 1){}^2 + {(y - 5)^2} \cr & {x^2} - 6x + 9 + {y^2} - 2y + 1 = {x^2} - 2x + 1 + {y^2} - 10y + 25 \cr & - 4x + 8y = 16 \cr & - x + 2y = 4 \cr} $Helpt dat?PSIk heb hier en daar in je vraag wel wat haakjes geplaatst... WvR woensdag 13 juli 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Wisfaq,Zouden jullie mij stap voor stap kunnen helpen met het vereenvoudigen van de volgende vergelijking:√((x-3)2+(y-1)2) = √((x-1)2 + (y-5)2)Het antwoord moet zijn 2y-x=4Alvast bedankt!Algebra Bryan Student universiteit - woensdag 13 juli 2016
Bryan Student universiteit - woensdag 13 juli 2016
Links en rechts kwadrateren, haakjes wegwerken, herleiden en klaar...$\eqalign{ & \sqrt {(x - 3){}^2 + {{(y - 1)}^2}} = \sqrt {(x - 1){}^2 + {{(y - 5)}^2}} \cr & (x - 3){}^2 + {(y - 1)^2} = (x - 1){}^2 + {(y - 5)^2} \cr & {x^2} - 6x + 9 + {y^2} - 2y + 1 = {x^2} - 2x + 1 + {y^2} - 10y + 25 \cr & - 4x + 8y = 16 \cr & - x + 2y = 4 \cr} $Helpt dat?PSIk heb hier en daar in je vraag wel wat haakjes geplaatst... WvR woensdag 13 juli 2016
WvR woensdag 13 juli 2016
©2001-2024 WisFaq