Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82547 

Re: Som van de 100 eerste oneven termen

Bedankt voor uw snelle antwoord! Helaas wordt het onderwerp oneven niet besproken op die pagina's. Ik heb zelf het boek getal en ruimte VWO A/C deel 2 hoofdstuk 8. Ook hierin wordt het niet echt genoemd.

Is het zo bij rekenkundige rijen dat als je de eerste 100 oneven termen moet berekenen je denkbeeldig gewoon een nieuwe rij maakt en daarbij het verschil tussen 2 termen van de gewone rij verdubbeld voor de denkbeeldige rij?

peter
Student universiteit - vrijdag 8 juli 2016

Antwoord

Het is een voorbeeld van een rekenkundige rij. In dit geval krijg je dan:

$S = \frac{1}{2} \cdot 100 \cdot (199 + 1) = 10.000$

Opgelost!

Of meer in 't algemeen:

$S = \frac{1}{2} \cdot n \cdot \left( {2n - 1 + 1} \right) = {n^2}$

Dus wat is dan precies het probleem?

WvR
vrijdag 8 juli 2016

 Re: Re: Som van de 100 eerste oneven termen 

©2001-2024 WisFaq