Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82541 

Re: Re: Exacte oppervlakte berekenen

Het hoort toch bij de tweede te zijn:
L'(x) = 3cos(x+1/3$\pi$) -- 6sin(2x-1/3$\pi$)

Dus uiteindelijk:
3cos(x+1/3$\pi$)+6sin(2x-1/3$\pi$) en niet -?
Dan zou het antwoord x=0,77 zijn

Maria
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 juli 2016

Antwoord

Je hebt gelijk wat het plusteken betreft.
Om te bepalen waar L maximaal is, heb ik gewoon de functie L in een GR ingevoerd en de machine het maximum laten bepalen. De verschrijving in de afgeleide speelde dus geen rol.
De machine wijst x = 1,84 aan als de waarde waar L maximaal wordt.

Wanneer je de grafiek van de afgeleide tekent met de GR, dan zie je dat er twee nulpunten zijn. Het eerste is jouw 0,77 maar omdat de grafiek van negatief naar positief gaat, heeft L daar een minimum.

MBL
woensdag 6 juli 2016

©2001-2024 WisFaq