\require{AMSmath} Cosinus optellen Gegeven:$\eqalign{\cos \left( {x + \frac{1}{3}\pi } \right) + \cos \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right) = 0}$Hoe los je dit op? Hoe tel je cosinussen bij elkaar op? Carmen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 juli 2016 Antwoord Met de som-naar-product-identiteiten:$\eqalign{\cos(x)+\cos(y)=2\cos{\frac{x+y}{2}}·\cos{\frac{x-y}{2}}}$Invullen geeft:$\eqalign{ & \cos \left( {x + \frac{1}{3}\pi } \right) + \cos \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right) = 0 \cr & 2 \cdot \cos \left( {\frac{{x + \frac{1}{3}\pi + \frac{5}{6}\pi - 2x}}{2}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{{x + \frac{1}{3}\pi - \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right)}}{2}} \right) = 0 \cr & 2 \cdot \cos \left( {\frac{{7\pi - 6x}}{{12}}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{{6x - \pi }}{4}} \right) = 0 \cr} $Kun je dan verder?PSWeet je zeker dat je het exact moet oplossen? Of mag het misschien ook met de grafische rekenmachine? Welk boek? Welke opgave? Zie Wikipedia | Som-naar-product-identiteiten WvR maandag 4 juli 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Gegeven:$\eqalign{\cos \left( {x + \frac{1}{3}\pi } \right) + \cos \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right) = 0}$Hoe los je dit op? Hoe tel je cosinussen bij elkaar op? Carmen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 juli 2016
Carmen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 juli 2016
Met de som-naar-product-identiteiten:$\eqalign{\cos(x)+\cos(y)=2\cos{\frac{x+y}{2}}·\cos{\frac{x-y}{2}}}$Invullen geeft:$\eqalign{ & \cos \left( {x + \frac{1}{3}\pi } \right) + \cos \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right) = 0 \cr & 2 \cdot \cos \left( {\frac{{x + \frac{1}{3}\pi + \frac{5}{6}\pi - 2x}}{2}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{{x + \frac{1}{3}\pi - \left( {\frac{5}{6}\pi - 2x} \right)}}{2}} \right) = 0 \cr & 2 \cdot \cos \left( {\frac{{7\pi - 6x}}{{12}}} \right) \cdot \cos \left( {\frac{{6x - \pi }}{4}} \right) = 0 \cr} $Kun je dan verder?PSWeet je zeker dat je het exact moet oplossen? Of mag het misschien ook met de grafische rekenmachine? Welk boek? Welke opgave? Zie Wikipedia | Som-naar-product-identiteiten WvR maandag 4 juli 2016
Zie Wikipedia | Som-naar-product-identiteiten
WvR maandag 4 juli 2016
©2001-2024 WisFaq