Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82194 

Re: Euclidische deling

Het antwoord is toch p = 40/9?

Nico C
Overige TSO-BSO - zaterdag 25 juni 2016

Antwoord

Beste Nico,

Dat klopt. Je kan het bepalen van de rest door de deling expliciet uit te voeren trouwens vermijden: de veelterm A(x) is deelbaar door $3x-2$ als $x = \tfrac{2}{3}$ een nulpunt is van A(x); het oplossen van $A\left(\tfrac{2}{3}\right)=0$ leidt onmiddellijk tot $p=\tfrac{40}{9}$.

mvg,
Tom

td
zondag 26 juni 2016

©2001-2024 WisFaq