Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ombouwen formule

          -K*T*300           --------            1550*H Q = 1 - e^  
Dit houdt in e (tegenovergestelde van natuurlijke logoritme) tot de macht en dan de breuk.

Graag zou ik deze formule ombouwen tot

H = ...........

Hier kom ik absoluut niet uit!!

Graag hulp hierbij.

Henk S
Iets anders - vrijdag 7 maart 2003

Antwoord

q = 1 - e^(-300kt/1550h) (als ik het correct lees) Û
q-1 = - e^(-300kt/1550h) Û
-q+1 = 1-q = e^(-300kt/1550h) Û (beide kanten ln nemen)
ln(1-q)=-300kt/1550h (beide kanten maal h)Û
h·ln(1-q)=-300kt/1550 Û
h=-300kt/(1550·ln(1-q))

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 7 maart 2003

©2001-2024 WisFaq