Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Paradox

Hallo, ik kwam dit laatst op het internet tegen. Er zit duidelijk een redenatiefout ergens maar ik zie niet bij welke stap.

Laat a en b reële getallen zijn.

Als a=b dan,

a+a=a+b $\Rightarrow$ 2a=a+b $\Rightarrow$ 2a-2b=a+b-2b $\Rightarrow$ 2(a-b)=a-b
$\Rightarrow$ 2=(a-b)/(a-b)=1 (mits a-b ongelijk is aan 0) Alle operaties die hier gebruikt zijn, zijn toch valide?

Groetjes,

Oscar

Oscar
Student universiteit - vrijdag 24 juni 2016

Antwoord

Mits a-b ongelijk is aan 0, schrijf je. Maar uitgaan van a = b impliceert dat a - b = 0

MBL
vrijdag 24 juni 2016

©2001-2024 WisFaq