Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De gemiddelde snelheid

Hoi,

Ik heb de volgende functie opgegeven gekregen:
s(t) = 125t2 - (75/2)t3
met t is een element van (0,2) en t in uur, s in km

Nu is de vraag:
a) Bereken de gemiddelde snelheid over de hele rit
b) Bereken de gemiddelde snelheid tijdens de eerste 45 minuten van de rit

Wat moet ik nu doen?

Alvast bedankt,
Sarah

Sarah
3de graad ASO - zaterdag 18 juni 2016

Antwoord

De gemiddelde snelheid is de afgelegde weg gedeeld door de tijd:

a)
De afgelegde weg na 2 uur: $s(2)=200$ km
De gemiddelde snelheid is $\eqalign{v=\frac{200}{2}=100}$ km/uur

b)
De afgelegde weg na $\eqalign{\frac{3}{4}}$ uur: $\eqalign{s(\frac{3}{4})\approx 54,5}$ km
De gemiddelde snelheid is $\eqalign{v=\frac{54,5}{\frac{3}{4}}\approx72,7}$ km/uur

Zoiets?

WvR
zaterdag 18 juni 2016

©2001-2024 WisFaq