\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 82420 Re: Re: Online een vergelijking oplossen $s=v_0t+0,5at^2$. Isoleer t. christ Leerling mbo - dinsdag 14 juni 2016 Antwoord Je kunt deze uitdrukking opvatten als een tweedegraadsvergelijking met als variabele $t$. Je zou de abc-formule kunnen gebruiken:$\eqalign{ & s = {v_0}t + 0,5a{t^2} \cr & 0,5a{t^2} + {v_0}t - s = 0 \cr & a{t^2} + 2{v_0}t - 2s = 0 \cr & abc - formule \cr & t = \frac{{ - 2{v_0} \pm \sqrt {{{\left( {2{v_0}} \right)}^2} - 4 \cdot a \cdot - 2s} }}{{2a}} \cr & t = \frac{{ - 2{v_0} \pm \sqrt {4{v_0}^2 + 8as} }}{{2a}} \cr & t = \frac{{ - {v_0} \pm \sqrt {{v_0}^2 + 2as} }}{a} \cr} $Als je zoiets wilt laten oplossen door de ONLINE-oplosser dan kan je dat zo doen:...en dan wel oplossen naar $t$. Maar dat ziet er dan wel heel anders uit...:-)Helpt dat? WvR woensdag 15 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$s=v_0t+0,5at^2$. Isoleer t. christ Leerling mbo - dinsdag 14 juni 2016
christ Leerling mbo - dinsdag 14 juni 2016
Je kunt deze uitdrukking opvatten als een tweedegraadsvergelijking met als variabele $t$. Je zou de abc-formule kunnen gebruiken:$\eqalign{ & s = {v_0}t + 0,5a{t^2} \cr & 0,5a{t^2} + {v_0}t - s = 0 \cr & a{t^2} + 2{v_0}t - 2s = 0 \cr & abc - formule \cr & t = \frac{{ - 2{v_0} \pm \sqrt {{{\left( {2{v_0}} \right)}^2} - 4 \cdot a \cdot - 2s} }}{{2a}} \cr & t = \frac{{ - 2{v_0} \pm \sqrt {4{v_0}^2 + 8as} }}{{2a}} \cr & t = \frac{{ - {v_0} \pm \sqrt {{v_0}^2 + 2as} }}{a} \cr} $Als je zoiets wilt laten oplossen door de ONLINE-oplosser dan kan je dat zo doen:...en dan wel oplossen naar $t$. Maar dat ziet er dan wel heel anders uit...:-)Helpt dat? WvR woensdag 15 juni 2016
WvR woensdag 15 juni 2016
©2001-2024 WisFaq