Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82414 

Re: Gemiddelde en standaardafwijking

dus 7·E(X)=7·115/6 = 805/6 en 7·s(X)=7·√1853/36$\approx$50,22?

OPA
3de graad ASO - dinsdag 14 juni 2016

Antwoord

Je mag verwachtingen optellen en varianties ook maar niet standaarddeviaties.
De variantie is $7\times\frac{1853}{36}$ de standaarddeviatie is de wortel daaruit, dus je moet $\sqrt7\times\sigma(X)$ hebben.

kphart
woensdag 15 juni 2016

©2001-2024 WisFaq