\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Waarom is $x(a+B)-y(a+B)=(a+B)-(x-y)$?Ontbinden in factoren Jo Ouder - dinsdag 14 juni 2016 Antwoord Dat klopt niet.$x(a+B)-y(a+B)=(A+B)(x-y)$Waarom? De twee termen aan de linker kant hebben een gemeenschappelijke factor. Dat is de factor $a+B$. Deze factor kan je dan buiten haakjes halen. In de haakjes houd je dan $(x-y)$ over en krijgt je, uiteindelijk, bovenstaande uitdrukking.Zie ook 3. Ontbinden in factoren WvR dinsdag 14 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waarom is $x(a+B)-y(a+B)=(a+B)-(x-y)$?Ontbinden in factoren Jo Ouder - dinsdag 14 juni 2016
Jo Ouder - dinsdag 14 juni 2016
Dat klopt niet.$x(a+B)-y(a+B)=(A+B)(x-y)$Waarom? De twee termen aan de linker kant hebben een gemeenschappelijke factor. Dat is de factor $a+B$. Deze factor kan je dan buiten haakjes halen. In de haakjes houd je dan $(x-y)$ over en krijgt je, uiteindelijk, bovenstaande uitdrukking.Zie ook 3. Ontbinden in factoren WvR dinsdag 14 juni 2016
WvR dinsdag 14 juni 2016
©2001-2024 WisFaq