Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met kwadraat

Goedenavond,

Kunt u mij helpen met de volgende som?
2x2+25=?
hoe moet ik deze som oplossen?
is het goed als ik het zo doe?
2x2=-25
x2= - 12,5
x = 12,5 v x= -12,5?

Alvast bedankt,
Karin

karin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 12 juni 2016

Antwoord

Nee dat gaat dus niet goed. 2x2=-25 kan dus nooit. Een kwadraat kan niet negatief zijn. Maar het probleem zit al eerder, bij dat ? teken. Wat is nu de exacte vraag ........
Er staat zo helemaal geen vergelijking en is het wel de bedoeling om die op te lossen? Zo komen wij er ook niet meer uit.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 12 juni 2016

 Re: Vergelijking met kwadraat 

©2001-2024 WisFaq