Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Productregel combinatoriek

Vraagstuk productregel: Een autofabrikant biedt zeven verschillende modellen aan, voor elk model kan men kiezen uit vijf verschillende kleuren en drie soorten binnenbekleding. Uit hoeveel verschillende wagens kan men kiezen?
Alvast bedankt!

Valent
3de graad ASO - zondag 12 juni 2016

Antwoord

Bij die 7 verschillende modellen kan je kiezen uit 5 verschillende kleuren. Dat geeft al 7·5=35 verschillende mogelijkheden. Voor elk van die 35 mogelijkheden kan je kiezen uit 3 soorten binnenkleding. Je hebt dan in totaal 35·3=105 verschillende mogelijkheden.

Uiteindelijk heb je 7·5·3=105 uitgerekend. Dat is het product van 7, 5 en 3. Vandaar de naam!

WvR
zondag 12 juni 2016

©2001-2024 WisFaq