Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraalbegrip

Hallo Wisfaq-team,
Ik heb een opgave: bepaal de onbepaalde integraal
cos(px).dp

Nu weet ik wel raad met Integraal cos(px).dx
F(x)= 1/p sin(px) +C (dit is een opgave vooraf)

Hoe is de uitwerking van de integraal met dp ?
BVD voor jullie reactie
Groet Joep

Joep
Ouder - zaterdag 11 juni 2016

Antwoord

Lees de gegeven functie eens als cos(x.p) en vergelijk hem nu eens met de vorm waarvan je aangeeft er wel raad mee te weten.
Het enige verschil is dat de x nu p wordt genoemd en de p heet x.
Voer deze rolwisseling dus ook in het eerdere antwoord door.
Je vindt F(p) = 1/x . sin(x.p) ofwel F(p) = sin(px)/x met uiteraad nog de additieve constante.

MBL
zaterdag 11 juni 2016

 Re: Integraalbegrip 

©2001-2024 WisFaq