\require{AMSmath} Som van de oppervlakte Ik heb een rij van vierkanten. De zijde van het eerste vierkant is 1 van het tweede 2,... Wat is de totale oppervlakte van de eerste 20 vierkanten? Brent 2de graad ASO - zaterdag 11 juni 2016 Antwoord Je kunt 's zoeken in WisFaq.Er is een mooie formule voor:${1^2} + {2^2} + {3^2} + ... + {n^2} = \frac{1}{6}n\left( {n + 1} \right)\left( {2n + 1} \right)$..en dan ben je er wel toch?De som van de eerste n kwadraten:De piramide van ChiopsEen bewijs door inductie WvR zaterdag 11 juni 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een rij van vierkanten. De zijde van het eerste vierkant is 1 van het tweede 2,... Wat is de totale oppervlakte van de eerste 20 vierkanten? Brent 2de graad ASO - zaterdag 11 juni 2016
Brent 2de graad ASO - zaterdag 11 juni 2016
Je kunt 's zoeken in WisFaq.Er is een mooie formule voor:${1^2} + {2^2} + {3^2} + ... + {n^2} = \frac{1}{6}n\left( {n + 1} \right)\left( {2n + 1} \right)$..en dan ben je er wel toch?De som van de eerste n kwadraten:De piramide van ChiopsEen bewijs door inductie WvR zaterdag 11 juni 2016
WvR zaterdag 11 juni 2016
©2001-2024 WisFaq