Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen zonder inklemmen

Hoe los je deze vergelijking op zonder in te klemmen?
20 (1,3)t = 20t
(1,3)t = t
t = 1,3 log t ( En dan?)

Of:

20 (1,3)t = 20t
(1,3)t = t
1,3 = tt ( T'e machtswortel uit T)

Hoe doe ik dat verder dan? Want bij beide manieren kom ik weer vast te zitten...

Reinie
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 7 maart 2003

Antwoord

Je moet je erbij neerleggen, maar dit type vergelijking kun je niet met de hand oplossen. Gewoon intikken en het apparaat het werk laten doen.

MBL
vrijdag 7 maart 2003

©2001-2024 WisFaq