\require{AMSmath} Voor welke p heb je drie oplossingen? Ik heb een functie f(x) gekregen:f(x)=-x3+6x2+24,75x-100Nu is de vraag: voor welke p heeft de functie f(x)=p drie oplossingen? Max Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2016 Antwoord Ik geef een hint. Als je de grafiek plot (met je GR) dan krijg je zoiets als:Ik heb de lijn y=25 getekend. Dat geeft 3 snijpunten, dus dat is in ieder geval een oplossing...Verder? Afgeleide? Extremen berekenen? Tussen welke grenzen kan je p dan kiezen? WvR dinsdag 31 mei 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een functie f(x) gekregen:f(x)=-x3+6x2+24,75x-100Nu is de vraag: voor welke p heeft de functie f(x)=p drie oplossingen? Max Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2016
Max Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2016
Ik geef een hint. Als je de grafiek plot (met je GR) dan krijg je zoiets als:Ik heb de lijn y=25 getekend. Dat geeft 3 snijpunten, dus dat is in ieder geval een oplossing...Verder? Afgeleide? Extremen berekenen? Tussen welke grenzen kan je p dan kiezen? WvR dinsdag 31 mei 2016
WvR dinsdag 31 mei 2016
©2001-2024 WisFaq