Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide

Beste mevrouw of meneer,

Mijn vraag gaat over het bepalen van een afgeleide van een functie en het tweede afgeleide.
f(x)= 25sin(12.5x+9)

Ik heb het geprobeerd maar komt op de verkeerde antwoorden uit ik zou het echt fijn vinden als je mij kunt helpen.
Sorry voor het storen.
Mvg

Barbar
3de graad ASO - zondag 29 mei 2016

Antwoord

Volg de regels en bekende formules.
$$
f'(x)=25\cos(12.5x+9)\cdot 12.5 =25\cdot12.5\cdot\cos(12.5x+9)
$$want de afgeleide van de sinus is de cosinus en de kettingregel geeft de extra factor $12.5$.
Voor $f''(x)$ gebruik je dat $\cos'=-\sin$ en weer de kettingregel voor nog een factor $12.5$.

kphart
zondag 29 mei 2016

©2001-2024 WisFaq