Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met letters

Beste meneer/mevrouw,

Ik heb een vraag over de volgende som:
-7,25 = 0.25(p+1,5)-1,0
Mijn antwoord is = -7.25 = 0.25p + 0.375 - 1
p = -26,5
maar volgens het antwoord moet het 23,5 zijn en ik weet niet hoezo eraan komen. Ik moet toch eerst de haakjes wegwerken?

grtjes,
mara

Mara
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 27 mei 2016

Antwoord

De oplossing van

-7,25 = 0,25(p+1,5)-1,0

is

p=-26,5 inderdaad...

WvR
vrijdag 27 mei 2016

©2001-2024 WisFaq