Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal

Zo op het oog een makkelijke integraal:
Domein={1,e3}
$\int{}$[(2/p)·√(1+p2/16-1/2+1/p2)] dp
Partieel gaat niet, substitutie u=p2 du/dp=2p zit ik nog met p. Leuk he? Wie kan me verder helpen?
Gr,
Herman

Herman
Ouder - woensdag 25 mei 2016

Antwoord

Datgene wat onder de wortel staat: 1+p2/16-1/2+1/p2 kun je herschrijven.
En wel tot (p2+4)2/(16p2)

hk
woensdag 25 mei 2016

©2001-2024 WisFaq