Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 82232 

Re: Rechthoekige driehoek en zwaartelijnen

Dag Floor,
Bedankt voor je elegantge oplossing via de cosinusrregel.
Is het nu voldoende te schrijven voor :
Tan(V)
= UW/UV=WM/PV
= ((y2+4x2-4xycos(a))^1/2/(( x2+4y2-4xycosa))^1/2 (a voor alpha).
En dan nog een soortgelijke uitdrukking voor
Tan(W)= PV/MW wat het omgekeerde is van tan(V)
Kan dit nu nog verder worden uitgewerkt of is dit voldoende om tg(V) in functie van a(alpha te schrijven ).
Ng een fijne dag en dak voor al je moeite ! .
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 24 mei 2016

Antwoord

Hallo Rik,

Ik zie zo gauw geen verdere vereenvoudiging of uitwerking, behalve dat je een grote wortel kunt schrijven over een breuk.

Groet,

FvL
dinsdag 24 mei 2016

©2001-2024 WisFaq