Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdunnen

Ik heb 8.5 liter vloeistof waarvan 60% alcohol. Hoeveel liter is het als je er 40% van wil maken?
Ik deed 8.5÷40×60= 12.75
Dit is naar mijn idee het goede antwoord. Wie kan mij dit goed uitleggen?
Mvg Mike

Mike D
Student universiteit - maandag 23 mei 2016

Antwoord

Die $8,5$ liter bevat 60% alcohol.

Dat is $\eqalign{\frac{60·8,5}{100}=5,1}$ liter.

Als $5,1$ liter 40% is dan is het totaal gelijk aan:

$\eqalign{\frac{5,1}{40}·100=12,75}$ liter.

Klopt als een bus!

...en die $100$ valt mooi tegen elkaar weg...
Helpt dat?

WvR
maandag 23 mei 2016

©2001-2024 WisFaq