Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Brieven met een buitenlandse bestemming

Goedemiddag

Een oefening in mijn cursus gaat als volgt: In 2006 werden in België 400 miljoen brieven gepost met een bestemming in België en 100 miljoen met een buitenlandse bestemming.

Nu is de vraag: in een postbus zitten 8 brieven. Wat is de kans, op basis van bovenstaande gegevens, dat zich hieronder 2 brieven bevinden met een buitenlandse bestemming?

Dan zei mijn leerkracht X - B(8,0.2) maar hoe komt zij nu juist aan die 0.2 want ik zou juist denken 2/100= 0.02?

Ann
3de graad ASO - zaterdag 21 mei 2016

Antwoord

Van de 500 miljoen brieven hebben 100 miljoen brieven een buitenlandse bestemming. Als je willekeurig een brief kiest dan is de kans op een brief met een buitenlandse bestemming gelijk aan 100/500=0,2

Als je 8 willekeurige brieven kiest dan heb je (bij benadering) te maken met een binomiaal kansprobleem met:

X: aantal brieven met een buitenlandse bestemming
p=0,2
n=8
Gevraagd: P(X=2)

WvR
zaterdag 21 mei 2016

©2001-2024 WisFaq