Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De familie Goovaerts

Om over 20 jaar een schuld af te lossen van 200 000,00 EUR, zal de familie Goovaerts 15 jaarlijkse stortingen doen van 4 500,00 EUR tegen een jaarlijkse intrest van 8.5%. De eerste storting gebeurt op het einde van het eerste jaar. Rekening houdend met een intrestvoet van 8.5% hoeveel zal er dan afgelost zijn?
Volgt er nog een restbetaling of niet?

dus ik heb het bedrag uitgerekend 4500·(1-1.085 (negatief exponent 15) delen door 0.085 = 37 369.00 is de afgelost som

restbetaling = 200 000 - 37 369 = 162 631

is dit correct? Ik ben aan het twijfelen over de looptijd moet ik 20 jaar nemen of 15 jaar? kan er iemand mij helpen alstublieft alvast bedankt!

Andrea
3de graad ASO - dinsdag 17 mei 2016

Antwoord

8,5% rente over 200 000 euro is 17 000 euro. Als je jaarlijks slechts 4500 eur stort neemt de schuld alleen maar toe.
Kloppen de gegevens wel die je hebt doorgegeven?

hk
dinsdag 17 mei 2016

 Re: De familie Goovaerts 

©2001-2024 WisFaq