\require{AMSmath} Rekenregels voor machten Waarom is bij '(a·b)p = ap · bp' het niet gewoon abp? Want als je 'ap·bp' hebt dan lijkt het alsof dat meer is.Kunt u laten zien welke fout ik heb gemaakt of wat het verschil is of dat het gewoon ook zo kan.Rekenregels voor machten Pawel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016 Antwoord Als je een getallenvoorbeeld neemt dan zie je het meteen: (2·3)2 = 2·3·2·3 = 36 (2·3)2 = 22·33 = 4·9 = 36 2·32 = 2·9 = 18 Dus (2·3)2 is niet hetzelfde als 2·32 Meer in 't algemeen: (a·b)3 = a·b·a·b·a·b = a·a·a·b·b·b = a3·b3 Zoiets kan je ook 'bedenken' voor (a·b)p, maar dat mag je dan zelf doen. WvR maandag 16 mei 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Waarom is bij '(a·b)p = ap · bp' het niet gewoon abp? Want als je 'ap·bp' hebt dan lijkt het alsof dat meer is.Kunt u laten zien welke fout ik heb gemaakt of wat het verschil is of dat het gewoon ook zo kan.Rekenregels voor machten Pawel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016
Pawel Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016
Als je een getallenvoorbeeld neemt dan zie je het meteen: (2·3)2 = 2·3·2·3 = 36 (2·3)2 = 22·33 = 4·9 = 36 2·32 = 2·9 = 18 Dus (2·3)2 is niet hetzelfde als 2·32 Meer in 't algemeen: (a·b)3 = a·b·a·b·a·b = a·a·a·b·b·b = a3·b3 Zoiets kan je ook 'bedenken' voor (a·b)p, maar dat mag je dan zelf doen. WvR maandag 16 mei 2016
WvR maandag 16 mei 2016
©2001-2024 WisFaq