\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen oplossen Kunt u me vertellen hoe ik deze vergelijking moet oplossen?5cos(3x) = -3 + 2cos2(3x)Goniometrische vergelijkingen oplossen ingrid Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016 Antwoord Als je naar deze vergelijking kijkt dan lijkt het wel een beetje op een tweedegraadsvergelijking. Iets met $x^2$, een term met $x$ en een constante...Neem $y=\cos(3x)$, je krijgt dan:$5y=-3+2y^2$$2y^2-5y-3=0$Oplossen en dan weet je wat $\cos(3x)$ moet zijn. Lukt dat? WvR maandag 16 mei 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u me vertellen hoe ik deze vergelijking moet oplossen?5cos(3x) = -3 + 2cos2(3x)Goniometrische vergelijkingen oplossen ingrid Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016
ingrid Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 16 mei 2016
Als je naar deze vergelijking kijkt dan lijkt het wel een beetje op een tweedegraadsvergelijking. Iets met $x^2$, een term met $x$ en een constante...Neem $y=\cos(3x)$, je krijgt dan:$5y=-3+2y^2$$2y^2-5y-3=0$Oplossen en dan weet je wat $\cos(3x)$ moet zijn. Lukt dat? WvR maandag 16 mei 2016
WvR maandag 16 mei 2016
©2001-2024 WisFaq